12. mai 2011

Vårferie i Sørfrankrike

Det er bare i Norge man reiser til fjells i påska - og her har heller ikke vårferien noe med påske å gjøre. Så vi gjør som franskmenn og reiser sydover. Det var litt merkelig for mange å ha full skoledag på langfredag, og selv om dagen ble lang, satt vi oss på bussen da det ringte ut etter siste time. Stemningen var¨på topp ganske lenge, men det var ikke bare vi som skulle ut av byen denne kvelden. Likevel - 9 timer på buss går greit det, så lenge det er med godt selskap  og vi har nok filmer med oss.
God stemning de første timene
Mange gode lukter i Grasse
Påskenøtter
Vi hadde en kort, men innholdsrik ferie - utflukt til Antibes og Picassomuséet, utflukt til parfymeproduksjonens hjemsted Grasse, og rolige dager i Villefranche. Påskenøtter og påskelige "morderleker", og selvfølgelig påskeeggjakt stod også på menyen.
Vårferien i år sammenfalt med russeslippet - og tredjeklassingene fikk sine luer og lot russetida begynne. Den kan nok ikke sammenliknes med norsk russefeiring (og godt er det), men en markering på endt skolegang må man kunne ha i tråd med de norske "tradisjonene".

Årets russekull - klare til feiring



Nå er ferien vel over - og alle er godt i gang med innspurten i det siste trimesteret.