18. mai 2011

17.mai

Avgangselevene klare for middag
Når 17.mai nærmer seg blir nesten alle nordmenn i utlandet vare på at de er norske. Vi blir nok også det, og gleden var stor da Rouenseksjonen inviterte alle til å feire 17.mai i Rouen sammen. Den 16.mai satt vi oss på toget nodrover. På kvelden var det formell middag for avgangselevene, seksjonsledere og den norske konsulen i Rouen. De andre guttene i Rouen hadde ordnet med bord på byens flotteste restaurant for å gjøre stas på de tilreisende jentene fra Bayeux og Lyon.
Som 17.maier flest startet også denne dagen tidlig, et lite tog av russ, bunadskledde jenter og dresskledde gutter slanget seg oppover Rouens gater.
Toget endte på skolen, Lycée Pierre Corneille med flaggheising, sang og taler.
Joakim holder 17.mai tale
Etter en liten forkost i kantina skulle vi overvære avdukingen av en nyoppusset statue av vikingen Gangerolv, eller Rollon, som han heter på fransk. VI mener i alle fall at han er norsk (og ikke dansk), og synes det var en fin anledning å avduke ham på selveste 17.mai. I forbindelse med 1100-års jubileet av Normandie var vi også med på åpningen av en utstilling på byens vakre turistkontor. De følte seg temmelig beæret av så mange stivpynta tilskuere.



Konsulen i Rouen inviterte så alle sammen til en skikkelig 17.mai-lunsj. Et skikkelig koldtbord med kake til dessert. Selv om turen var lang, syntes vi alle det var en annerledes, men også litt tradisjonell 17.mai, og som barn flest gleder vi oss allerede til neste gang.