20. mai 2012

17.mai-feiring i Lyon

Lyons flotteste - og eneste 17.mai-tog
Bli kjent-tur i byen
De norske seksjonene har startet en ny tradisjon med å feire 17.mai sammen. Og man skal bytte på å være vertskap. I år var vi i Lyon vertskap for seksjonene i Bayeux og Rouen. Foruten å feire 17.mai skulle gjestene også bli kjent med byen vår. Dette gjorde de ved en flott busstur rundt hele byen, etterfulgt av en guidet tur i gamlebyen, gjennom flere av Lyons "traboules" - gjennomgangsveier gjennom bygningene i den gamle bydelen. På kvelden var det høytidelig middag med avgangselevene og konsuler, seksjonsledere og utdanningsdirektør Gunnar Skaar, som er øverste leder for FIVAI programmet.
17.mai sang for de frammøtte
Den 17.mai ville vi skulle være så tradisjonell som mulig, og vi fikk det ganske godt til. Oppmøte tidlig om morgenen, et tog gjennom Parc de la Tête d'Or, taler og sanger ved minnesmerket for menneskerettighetene. Deretter var det is, brus og kaker samt tradisjonelle 17.mai-leker. Sekkeløp, potetløp, kaste på blikkboks, fotball, natursti, det var leker for både de norske elevene og de franske som var møtt opp.
Litt høytidelig med 17.mai-taler

Klar -ferdig-HOPP!





Middag for Terminaler
Dagen ble avsluttet med en flott lunsj på en restaurant like ved parken. Det gikk helt fint å feire 17.mai i Frankrike i år.
17.mai-lunsj