23. april 2012

Vårferie på Korsika

Så var det endelig vårferie igjen. I år gikk turen til Korsika - noe alle har gledet seg til lenge. Øya er kjent for å være den vakreste i sitt slag, og det er den storslåtte naturen som gjør det. Her er det masse ubrørt natur, flotte strender, imponerende klipper og grotter. I tillegg har den det meste annet en middelhavsøy kan by på med koselige småbyer, gode restauranter og sjarmerende fortauskafeer.
I fjellsiden ved Corte
Les Iles Sanguinaires i bakgrunnen
I og med at nautren er Korsikas kjennetegn skulle dette være en aktivitetsferie. Vi hadde alt "tima og tilrettelagt" før avreise, gåturer ved kysten og i fjellet, båttur for å sett på grottene, sykling og kajakk. Dessverre var ikke værgudene med oss hele veien denne gangen heller. Det er artig med nedbørsrekorder og kulderekorder, men ikke bestandig når vi er så nære vitner til det som denne gangen. Og selv om det ikke finnes dårlig vær, men bare dårlige klær, så finnes det faktisdk dårlig vær i blant også. Kajakkturen måtte avlyses på grunn av vind og høye bølger, og sykkelturen ble kraftig forkortet på grunn av styrtregn og tordenvær. MEN - det var en fantastisk ferie likevel, vi fikk en morsom guiding i Ajaccio og på Napoleons hus, en nydelig fottur i åstidene langs kysten, en spektakulær togtur til fjellandsbyen Corte der vi også hadde en fantastisk gåtur i fjellet, en halv dags sykkeltur til de sagnomsuste Iles Sanguinaires og en flott dag helt syd på øya i klippebyen Bonifacio.



På tur i grottene i Bonifacio
Ut på tur - aldri sur




Deilig med basseng på hotellet
Vi bodde utmerket i leiligheter litt utenfor sentrum av Ajaccio, og når solen tittet fram var vi ikke sene med å legge oss til på bassengkanten og slikke de få solstrålene som var.
Alle fikk i alle fall slappet godt av, lært endel, smakt på ny mat, og sett mye flott natur. Nå har vi nok energi til å gi alt det siste trimesteret!