26. februar 2012

Vinterferie i Bordeaux

Mmmm - boller!
Som seg hør og bør reiste hele seksjonen på ferie den første delen av vinterferien. I år gikk turen til Bordeaux - på helt motsatt side av landet fra Lyon. 8-timers togtur skremte ikke oss, særlig ikke når seksjonsleder, med god hjelp fra Mari og Josefine i seconde, hadde bakt et kjempelass med boller.
Byen er meget vakker, Bordeaux la Blonde kalles den, for etter restaureringen og rengjøringen av gamle bygninger er det er lys og trivelig by. Steinbygningene preger store deler av byen, også i dag.
Mye interessant historie å lære på sykkelturen
På vinmarkene til Chateau Pique Caillou
Vi dro til Bordeaux med ønske om å lære noe, både om byen, dens historie og kultur, og selvfølgelig om vin og vindyrking. Og det var veldig lærerrikt, guidet tur i gamlebyen og på det ærverdige teatret, som huser byens opera og ballet, besøk på samtidsmuseet samt en heldags sykkeltur med guide da også. Her var vi på en runde i sentrum den første delen av dagen, og ut i omegn den siste delen av dagen. Det ble også tid til å stoppe hos en vinbonde på sykkelturen, og jammen lærte vi ikke om alt fra beskjæring av vinranker til rengjøring av fat også.
Vi fikk også anledning til å besøke et litt fisefint vinslott også, her lærte vi mer om produksjon av vin og plukking av druer. De som var over 18 fikk også en liten smaksprøve fra slottets egen produksjon. Det var artig å smake, men om vi kommer til å bruke denne 130 eurosvinen som husvin er vel mer tvilsomt.


"Klassebilde" foran Chateau Pape Clement


En usedvanlig flink og engasjert guide på Grande Theatre

Her lagres altså den fine vinen
Ferien var ikke bare guiding, kultur og historie, vi spiste også godt på mange ulike restauranter. Selvom Lyon jo en Frankrikes gastronomiske hovedstad, spiste vi meget godt i Bordeaux også. Det var en kjempehyggelig vinterferie med norskseksjonen.
Vi spsite godt - her på indisk restaurant