15. desember 2011

Luciafesten

Luciasang og lystenning
Så var den her igjen, dagen for Luciafesten! I dag falt datoen på 14.desember, ikke Luciadagen, men nærme nok. Dessuten var det samme dag som for 100-årsdagen for da Roald Amundsen nådde Sydpolen som den første i verden. Så, det var en fin dag for norskfest på Lycee Edouard Herriot.
De norske jenten hadde satt sammen et flott kunstnerisk program for de 150 gjestene; Luciasang og lystenning, dramatisering av eventyr, selvskrevet sketsj og korsang. Det sterkeste øyeblikket i år var da de norske jentene sang "Til Ungdommen" til minne om ofrene på Utøya i sommer. Selv om ikke franskmennene skjønte ordene, forstod de svært godt hva sangen handler om, og ikke et øye var tørt.
Veslefrikk spiller så alle må danse
Etter forestillingen var det norsk tradisjonelt koldtbord med alt en sulten førjulsmage kan begjære, spekemat og sild, gravlaks, røkelaks, eggerøre, flatbrød og potetsalat, riskrem, multesyltetøy og vafler, for å nevne noe.
Fullsatt sal
Forskjell på norske og franske elever?
Rektor talte og takket for forestillingen
Barna klappet, trampet og vinket seg over sjø og land, vasket, skylte opp og rullet klær, selv om de kanskje ikke helt forsto hva de gjorde. Og så kom nissen, så klart, med melkesjokolade, juleskum, seigmenn og nonstop.

Til og med rektor fikk godtepose, og hun ville ikke dele med noen....





Nissefar var i sitt ess og delte villig vekk godteposene til barna
Nå kan snart alle i norskseksjonen i Lyon ta seg en velfortjent ferie!