15. november 2010

Norsk delegasjon på Lycée Edouard Herriot

Den 15.november fikk Lycée Edouard Herriot besøk av en norsk delegasjon på studietur i Frankrike. Målet for reisen var å se nærmere på internasjonalisering i den videregående skolen. Deltakerne var fulgt av Lars Ulsnes, Erik Sandvik og Harald Nybølet fra Kunnskapsdepartementet i tillegg til Kari Skogen hos FIVAI, som organiserte studieturen. Deltakerne representerte alle landets fylker, og alle har på en eller annen måte tilknytning itl internasjonalisering. Vi følte oss beæret over at de ønsket å tilbringe en dag på Lycée Edouard Herriot, for å bli kjent med skolen og for å møte norske elever.

Avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet, Harald Nybølet, takker rektor, Mme Oudot, for besøket og overrekker en liten isbjørn i gave

Lunsj i elevkantina


Målet var å møte en fransk videregående skole i hverdagen, og dagen bestod av generell informasjon, orientering om oppfølging av fravær og forsentkomminger med mer. Det var selvfølgelig også tid for en omvisning på skolen, møte med lærerne tilknyttet seksjonen samt møte med norskrommet vårt og noen av de norske elevene. Formiddagen ble avsluttet som seg hør og bør, med lunsj i elevkantina. Vi gledet oss over å kunne vise fram skolen vår - og tror nok vi sendte en fornøyd delegsajon videre til Paris.


 

Deltakere, elever, seksjonsleder og rektor i entreen på skolen